hoeveel weken zwanger echo

Hoeveel weken zwanger?

4 weken zwanger

4 weken

Gefeliciteerd! Je bent overtijd, en je hebt een positieve zwangerschaps test. Dit betekent dat de bevruchting ongeveer 2 weken geleden heeft plaatsgevonden.

lees verder
5 weken zwanger

5 weken

Je kindje lijkt in week 5 van je zwangerschap op een piepklein kikkervisje en ontwikkelt zich in een razend tempo. Dit kikkervisje heeft al een hoofd, rug en … staart!

lees verder
6 weken zwanger echo

6 weken

Aan het eind van deze week meet je kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, de nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd.

lees verder
7 weken zwanger

7 weken

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot.

lees verder
8 weken zwanger

8 weken

Jullie baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter groot. De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd.

lees verder
9 weken zwanger

9 weken

Je baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei, daarin zit een kindje van al 3 centimeter. Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen.

lees verder
10 weken zwanger

10 weken

Op de echo kan je nu zien dat je baby nu echt op een mini-mensje lijkt. De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes!

lees verder
11 weken zwanger

11 weken

Lengte van je baby is nu 5,5 centimeter en het gewicht is is 10 gram. De basis van alle organen en weefsels is aangelegd, het is nu in principe al compleet.

lees verder
12 weken zwanger

12 weken

Je baby is nu ongeveer 8 cm groot en weegt gemiddeld zo’n 28 gram. De lever, de milt en het beenmerg hebben de taak van de dooier zak overgenomen.

lees verder
13 weken zwanger

16 weken

Je baby is nu ongeveer 15 cm groot en weegt circa 125 gram. Vanaf deze maand wordt het kindje bedekt met een laagje donzig haar, de lanugo.

lees verder